nedelja, 08. julij 2012

1. dan: Krasni novi svet


Znašli smo se na robu civilizacije. Natančneje: mi SMO nova civilizacija. Po današnjem prihodu GG-jev na tabor so se začele priprave na popolno prenovitev načina življenja; tema letošnjega taborjenja je namreč »novi svet/drugačna civilizacija/neki eko«.

Tako smo danes poleg šotorov razdeljeni v skupine postavljali tudi ekološki otok (ker smo taborniki in je recikliranje kul), razsvetljavo (ker, kolikor smo razsvetljeni, se še vseeno včasih spotaknemo ob vrvice šotorov, ko gremo ponoči čez tabor), kuhinjo (za lačne), skladovnico (ker petje ob lučki preprosto ne bi bilo tako prijetno kot ob ognju), ograjo (da nam kdo ne pobegne v reko) in večni ogenj (ker je večen).

Najbolj pregreti so se že ohladili v Lahinji, ki letos žari v zanimivih zeleno-rjavih* odtenkih, ostalo pa je vse po starem. Jutri pa kaj več o uvodnem večeru, veščinah in komarjih.

Foto: Matej Čebulec


*Slovnični nasvet dneva: vezaj med dvema barvama nadomešča besedico »in«. Reka je torej zelena in rjava. »Zelenorjava« reka pa bi bila reka rjave barve, ki je v barvnem krogu blizu zeleni.

4 komentarji:

 1. Test komentarjev. (Kdor nima profila, spodaj izbere Komentiraj kot: Anonimno).

  OdgovoriIzbriši
 2. Človeka prime, da bi šel k tabornikom! :D
  Uživajte!
  (hvala za nasvet in namig) ;)
  VR

  OdgovoriIzbriši
 3. Kumi čakm da vs pridmo objskt. Prou malo pogrešm taborjenje. Slike so pa fenomenalne! Res pomagjo tistm, ku se taborjenja ne mormo udeležit :)

  OdgovoriIzbriši
 4. naši MČ-ki kumej čakajo ju3...............veste zakaj???????????da se vam pridružijo.mi bomo pa doma ostali smrk, smrk.
  en lep pozdrav vsem!!!!!!!!!!

  sasa

  OdgovoriIzbriši