ponedeljek, 09. julij 2012

2. dan: "Plan: zvečjr pade mrak"

GG-ji* so danes pod budnimi očmi pionircev dokončali objekte, ki so jih začeli graditi včeraj. Sonce še vedno pripeka in ker se ohladitev obeta šele jutri, so bile popoldan organizirane vodne igre. No, vodna je bila zares samo ena - ožemanje gobice za posodo. So bile pa druge (slepo minsko polje, nosila in met obročev) definitivno prav tako zabavne.

Za kosilo so bili na meniju sv. zrezki (najverjetneje svinjski, naša ekipa se je odločila, da so sveti - po teh klasičnih kraticah, pač), namesto pudinga pa smo za večerjo jedli nektarine, ker se nam je bojda pokvaril hladilnik. Dokler nam delajo fotoaparati in prenosnik, se ne sekiramo. Jedli bomo, ko pridemo domov. :)

Po kosilu so si izbrali veščine in novinarji imamo kar nekaj podmladka. Z njihove strani boste kaj več mogoče slišali že jutri, ko jih začnemo uriti v mojstrovinah intervjuvanja. Medtem so se gozdnošolarji odpravili na bivak. Njihovo naravno prenočišče je vidno tudi na eni izmed fotografij, ki jih je sredi travnika na internet prenašalo rekordne pol ure.

Med drugim je Miha popoldne predaval tudi o orientaciji, to znanje pa bodo GG-ji lahko uporabili že čez nekaj minut, ko bodo začeli z nočno orientacijo. Ta objava k vam prihaja kar z ene izmed točk, kjer s fotografom in eno od vodnic čakamo prve, ki se ne bodo izgubili.
*Slovenistični nasvet dneva: Kratice sklanjamo tako, da med kratico in končnico postavimo stični vezaj ("takratko črtico brez presledkov").

2 komentarja:

  1. Ful mi je všeč stenčas in velika količina ostalih slikc! Me pa skrbi, kaj se s hladilnikom dogaja :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Super, vsa pohvala novinarski ekipi za izvirno javljanje "iz terena" in organizatorjem tabora. Lepo je, da se znate tako dobro zabavati.

    OdgovoriIzbriši