torek, 10. julij 2012

3. dan: Glejte si svoje prste, prosimTorkovo dopoldne je minilo v znamenju koristnosti: GG-ji so opravljali družbeno koristno delo prenove ograje na vaškem mostu, medtem pa smo gozdno šolo podučili o lepotah in tegobah novinarskega življenja. Oboje je šlo po planu, ograja je že kar lepo zbrušena, gozdnošolski* navdušenci pa so nam pripravili nekaj prispevkov za Trsek. Med drugim si obetamo zelo prijeten intervju z novo kuharico.

Ko smo ravno pri kuharici in hrani: po kosilu so se otroci odpravili na kopanje v Podzemelj, kjer so se lahko razvajali v od Lahinje mnogo toplejši Kolpi. Medtem smo starejši pričakovali umirjeno popoldne v opustošenem taboru, vendar nam je načrte prekrižal ogromen oblak. Njegove posledice so vključevale, vendar niso bile omejene na: tekanje do sušil in zlaganje mokrih brisač, panično zapiranje štabnega šotora in pospravljanje čevljev. Iz vsega skupaj smo potem iztržili le nekaj (4-5) kapljic. Smo se pa lepo razgibali.

Večerni zbori in ravnost vrste nam gredo vse bolje, tudi himna je sedaj že ušesom prijazna, vseeno pa ne smemo pozabiti na gledanje svojih in sosedovih prstov, ko stojimo v vrsti. Ta podatek morda ni tako zelo pomemben, je pa zadnja stvar, ki sem jo slišala pred odhodom iz tabora, tako da ste ga vseeno deležni.

Z veščinami začnemo jutri (tokrat zares), ko se nam bodo pridružili tudi MČ-ji. Nocojšnji večerni program bo vključeval nekakšno strateško igro, za katero programci napovedujejo, da bo navdušila vsaj toliko kot svetovno prvenstvo v nogometu. Govora je bilo celo o evforiji! Smo pa ekipo ujeli tudi ob prebiranju pravilnika impro disciplin (morda smo jim ga tam pustili namenoma … ali pa smo ga preprosto pozabili, kdo bi vedel), tako da napeto pričakujemo, kaj nam bodo pripravili.

Še posebno obvestilo: po taboru se potepa huliganka, ki jo kličemo kar J. Njena tarča so klopce in podobne težko lomljive stvari. Posledice opustošenja kot tudi ona sama so vidne na eni izmed spodnjih fotografij (danes jih je manj, ker je mobilni signal bolj švoh).
*Slovenistični nasvet dneva: Kadar iz besedne zveze z levim prilastkom (npr. gozdna šola) tvorimo pridevnik, le-tega pišemo skupaj (npr. gozdnošolski).

Pripis: Nekateri starši sporočajo, da ne vedo, kje komentirati. Pod vsako objavo lahko kliknete napis »Ni komentarjev« ali »1 komentar« in podobno. Odprl se vam bo obrazec za komentiranje. Spodaj pod »Objavi kot« pa tisti, ki nimate nobenega od naštetih profilov, kliknete »Anonimno«. Podpišete se lahko kar v jedro sporočila.

Ni komentarjev:

Objavite komentar