petek, 13. julij 2012

6. dan: Uglajeni lisjak in še vedno ograja


Bilo je hladno, zato smo MČ-je ogrevali z lovom na lisico. Naš programec Žiga se je oblekel v uglajenega lisjaka in mladino pridno čakal na koncu travnika. Tam so se ob odkritju lahko še nekaj časa podili za njim. Za majhne ljudi s kratkimi nogami tečejo presenetljivo hitro, kot je zadihano ugotovil tudi Žiga. Medtem pa smo jih seveda mimogrede še malo porabili za brušenje tiste naše ograje na mostu. Staro znanko so kasneje menda (skoraj) dokončali PP-ji.

GG-ji so medtem zamenjali lokacijo bivaka, našli smo jih na skupnem* prostoru, kjer so peli ob ognju in se pripravljali na večer. Niso kaj veliko povedali, ampak se imajo lepo in novinarski podmladek pridno zapisuje dogajanje za Trsek. Najbolj od vseh pa so se danes zabavali v gozdni šoli. Odkrili so namreč kostumski del programskega šotora in se pražnje oblekli, kot si lahko ogledate tudi na fotografiji. En M za bizarne obleke iz garaž!

Pet točk Samotu za upoabo besede "takisto". Sonce sije, reka je mrzla, komarji pikajo, fajn je.*Slovenistični nasvet dneva: Pogosto se pojavlja napaka, ko ljudje zaradi enotenja končnic napišejo "skupnemU prostorU". To je, seveda, narobe, sa je "skupnemu" 3. sklon (komu ali čemu), medtem ko tukaj potrebujemo 5. sklon (na kom ali na čem).

Ni komentarjev:

Objavite komentar