nedelja, 15. julij 2012

8. dan: "Je zmanjkalo kruha!"


Zbudili smo se v mnogim izmed nas zelo domačo "nedelja-je-pa-nimamo-kruha" situacijo. Da bi neprijetnost rešili, so nam kuharice spekle palačinke. Ubogi mi! Dan se je tako začel dobro, ker, bodimo iskreni, a je dan res lahko slab, če se začne s palačinkami?

Ne.

Dopoldne smo nazadljevali z veščinami in kreativni MČ-ji imajo danes že zaključni nastop. To so kakopak pevci in igralci (oz. igralci in pevci, pevki in igralke, prosto po Žanu Papiču), ki nas bodo zabavali ob večernem ognju. Poleg njih pa si bomo ogledali tudi gozdno šolo, ki je za danes pripravila pravljico o Trnuljčici v vojski ali nečem podobno intrigantnem.

Dan je bil delno do pretežno oblačen, zato je bilo tudi vzdušje bolj lenobno. Popoldne smo se igrali zmenkarije in našli smo kar nekaj mladih parov, ki so si po odgovorih sodeč več kot očitno usojeni. Bomo kasneje poročali še o morebitnih porokah.

Obiski so nas danes zapustili, z grenkobo v srcu pošiljamo pozdrave Katastrofalcem in jim obljubljamo, da bomo njihove skrivne naloge, ki smo jih prejeli v večernem zboru, vestno izpolnili. Poleg tega pa še en M za našo kuharico Zorko, ki je bila danes še posebej pridna in je spuščala zastavo. M!

*Slovenistični nasvet dneva danes prispeva Račka: "Prislovno določilo je uno, ku se podčrta sz /// tku črticami."

6 komentarjev:

 1. Popravek k blogu-palačinke so prispele danes zjutraj iz Komna in Jeriš, prpravli so jih nekateri starši in grče:))

  OdgovoriIzbriši
 2. Pardon! Tole sem pa prespala. Torej en M še za Komen in Jeriše, pa za starše! :) Pa hvala. :)

  OdgovoriIzbriši
 3. Zdravo!!!!
  Vse pohvale blogu edino, kar pogrešam je malo več slik. Kje so slike z bivaka? Lepo vreme še naprej.

  OdgovoriIzbriši
 4. Živjo!

  Slike z bivaka so bile objavljenje na 6.dan javljanja s tabora.
  Ekipa, ki piše blog se res trudi in skuša čim bolje prikazati dogajanje na taboru - čemur tudi služi tale blog. Starši pa morate razumeti, da je na taboru res veliko število otrok in mladih, ki zanje skrbijo in da slike vseh ne bodo objavljene na blogu.

  Hvala za razumevanje!

  Mojca

  OdgovoriIzbriši
 5. meni se zdi vse to super! (sej nismo na siol-u). komaj čakam da odprem ta blog, in važno je da se imate lepo.
  B R A V O vsem in hvala za slike!

  OdgovoriIzbriši
 6. Oh, kku mi je žow da sm mogu it prej s taborjenja ampak vse lepo se enkerat konča. En velik pozdraw mojim prjatlm u gozdni šuli

  Grega

  OdgovoriIzbriši